Termeni si Conditii de Utilizare

In 24.05.2018 am actualizat Termenii si Conditiile de Utilizare a site-ului ermach.com. Te rugam citeste cu atentie informatiile de mai jos!

Folosirea site-ului www.ermach.com implica acceptarea termenilor si conditiilor stipulate in prezentul document pe care proprietarul isi pastreaza dreptul de a opera modificari ale celor prevazute fara o notificare prealabila. 


Prin bifarea faptului ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare a site-ului confirmati ca ati citit Termenii si Conditiile de Utilizare si ca ati fost informat cu privire la Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal si, după caz, prin continuarea utilizarii site-ului si serviciilor noastre ulterior parcurgerii acestei Politici, sunteti de acord cu aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal. 


Site-ul www.ermach.com, numit in continuare ermach.com, este proprietatea SC ERMACH DISTRIBUTION SRL inregistrata cu sediul social in   Ilfov, com Berceni, Str Intr Ciulin nr 4B., J23/3971/2021, CUI/CIF: RO 21305458, si numita in continuare Ermach.


Ermach permite utilizatorilor site-ului ermach.com acces in interes personal, pentru comenzi online sau pentru informare si comenzi telefonice, dar nu permite reproducerea integrala sau partiala a site-ului, referirea, copierea, vanzarea sau folosirea in maniera comerciala sau contrara intereselor Ermach, a niciunei parti din acest site. Intreg continutul site-ului, inclusiv texte, poze si filme sunt proprietatea Ermach si a furnizorilor sai. Dreptul de autor este respectat conform legii protectiei drepturilor de autor, legea nr. 8/1996 si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.

Produsele vandute pe site-ul ermach.com
Site-ul ermach.com comercializeaza online produse Karcher ale producatorului german Alfred Karcher Gmbh si produse Jiffy Steamer ale producatorului american Jiffy Steamer Ltd., din gama echipamentelor profesionale, a echipamentelor de uz casnic si din gama detergentilor. Produsele sunt noi in cazul in care nu se specifica altceva, sunt livrate in ambalajele originale ale producatorului. Descrierea produselor, a accesoriilor precum si caracteristicile tehnice sunt prezentate in conformitate cu cele oferite de producator, iar Ermach nu isi asuma responsabilitatea eventualelor discrepante intre descrierea producatorului si prosusul in sine.
Ermach isi rezerva dreptul de a isi selecta clientii. Produsele prezentate pe site se pot modifica in functie de producator, imaginile au caracter informativ, iar preturile pot suferi modificari. Preturile afisate la acest moment pe site-ul ermach.com sunt exprimate in lei si includ TVA de 19% la toata gama de echipamente casnice, accesorii casnice si profesionale si detergenti casnici si profesionali, si sunt exprimate in lei si nu includ TVA, afisand doar pretul de baza, la toata gama de echipamente profesionale. Din cauza modificarilor de pret de la producator, care survin cu o frecventa de cel putin o data pe an, ermach.com isi rezerva dreptul de a putea modifica la orice moment si fara o notificare prealabila pretul produselor afisate pe site. In ciuda eforturilor Ermach de a mentine preturile produselor actualizate pe ermach.com, se poate intampla ca unul sau mai multe produse sa aiba un pret neactualizat si in consecinta afisat incorect pe site. Ne cerem scuze pentru acest eventual inconvenient. Ermach va trimite in aceasta situatie o proforma rectificativa pe care clientul o poate accepta sau are dreptul sa ceara anularea comenzii.


Ermach isi rezerva dreptul de a nu onora o comanda total sau partial in cazul in care importatorul nu mai importa produsele comandate, sau in cazul in care producatorul a intrerupt productia acestora si nu mai exista stocuri din produsele respective. Clientul va fi informat telefonic sau pe e-mail despre acest neajuns si va fi consiliat de catre un reprezentant Ermach pentru inlocuirea cu un produs similar, sau poate renunta la comanda. In cazul in care plata a fost inregistrata in contul Ermach, clientul isi va primi inapoi toata suma platita, in conditiile descrise in continuare.

Confirmarea comenzii pe ermach.com
Prin apasare butonului “Trimite comanda” clientul intelege ca aceasta implica o obligatie de plata aferenta achizitiei produsului comandat. Accesarea butonului “Trimite Comanda” este posibila doar dupa confirmarea citirii si acceptarii Termenilor si Conditiilor acestui site. 


Dupa lansarea comenzii pe site-ul ermach.com un reprezentant de vanzari Ermach va contacta telefonic clientul pentru confirmarea comenzii, informarea acestuia despre disponibilitatea stocului si termenul de livrare pentru comenzi cu plata ramburs, sau termenul de livrare de la momentul platii pentru comenzi mai mari de 500 lei. Totodata, rezprezentantul Ermach il va informa pe client de costul transportului prin curier. Clientul isi poate prezenta acordul asupra costului curierului sau poate denunta unilateral tranzactia, anuland comanda. Plata produselor comandate
Plata produselor comandate pe ermach.com se poate face in numerar la sediul firmei (program de lucru 09:00-17:00), ramburs la momentul livrarii produselor prin curier la comenzile mai mici de 500 lei inclusiv TVA, si in avans prin plata cu cardul sau in conturile specificate in proforma emisa catre client, pentru restul comenzilor. Costul serviciului de curierat precum si costul serviciului de ramburs cad in sarcina cumparatorului. Produsele pot fi ridicate si de la sediul firmei, cu conditia ca acest lucru sa fie anuntat dinainte si confirmat. 


Comenzile ermach.com cu plata in avans se proceseaza numai dupa primirea de catre Ermach a a sumei respective in contul sau. Confirmarile de plata se pot trimite pe adresa de e-mail [email protected]pentru verificare.

Livrarea produselor
Livrarea produselor comandate se poate face la sediul Ermach, gratuit, fara taxe de procesare sau stocare sau prin curier, pe costul cumparatorului, pentru livrari in Bucuresti sau in tara. Costul curierului se va confirma telefonic de catre un reprezentant Ermach odata cu telefonul de confirmare a comenzii. Clientul isi poate prezenta acordul asupra costului curierului sau poate denunta unilateral tranzactia, anuland comanda. In situatia in care clientul solicita livrarea cu o anumita companie de curierat preferata de acesta sau cu care se afla in parteneriat, clientul va suporta toate costurile si riscurile acestei expeditii.
 
Livrarea produselor se poate face cu una dintre firmele de curierat agreate de catre Ermach sau co o firma de curierat solicitata de catre cumparator. In aceasta din urma situatie, clientul va suporta toate costurile si riscurile acestei expeditii. Pentru livrare, clientul va fi contactat telefonic de catre firma de curierat. Clientul trebuie sa anunte un numar de telefon valabil pentru buna derulare a procesului de vanzare-cumparare.
 
 Termenul de livrare poate diferi in functie de disponibilitatea stocului, de momentul platii in cazul comenzilor cu plata in avans, sau in functie de situatii independente de Ermach. Ermach isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Ermach precum incendii, cutremure, inundatii, greve, miscari sociale sau orice alte cazuri de forta majora. Ermach se obliga sa ia toate masurile necesare livrarii in termenele stabilite telefonic cu clientul, si sa il anunte pe acesta de eventuale intarzieri. Ermach nu isi asuma raspunderea pentru intreruperea productiei sau modificarile produselor aduse de catre producatorul international Alfred Karcher GmbH si nici pentru intarzierile in productie sau livrare ale acestuia. Oferta pe site-ul ermach.com poate suferi modificari de produse si de pret fara anunturi prealabile.

Garantia produselor
Produsele comercializate de catre Ermach prin ermach.com sunt supuse legii nr. 449/2003, republicata in 2008, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si OG 21/1992 privind protectia consumatorului. 


Termenul de garantie este de 24 luni pentru persoane fizice si 12 luni pentru persoane juridice pentru produse de uz casnic si respectiv de 12 luni pentru produse profesionale. Karcher Romania ofera pentru produse profesionale posibilitatea de a achizitiona garantie extinsa pana la 5 ani.  La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect integral, impreuna cu accesoriile si componentele aferente, a copiei facturii fiscale sau bonului fiscal de achizitie si a certificatului de garantie in original pe care sa fie mentionata seria aparatului. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele vor fi returnate solicitantului pe costul acestuia fara a i se solutiona garantia. 


Returul produselor achizitionate online
 


Acceptarea Termenilor si Conditiilor prezente, privind contractele la distanta presupune luarea la cunostinta si aplicarea O.U.G. 34/2014, publicata in MOF nr. 427/11.06.2014. 


Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul (cumparator persoana fizica conform definitiilor numitei OUG) beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere. Se considera 14 zile din momentul receptionarii fizice a produsului de catre consumator sau de catre o terta persoana, alta decat transportatorul, indicata de catre client pentru a face receptia. 


Consumatorul poate sa isi exercite dreptul de retragere prin orice mijloc de comunicare (e-mail, fax) folosind acest formular


Denuntarea unilaterala presupune si induce repunerea partilor in conditia prealabila incheierii contractului de vanzare-cumparare la distanta. 


Rambursarea sumelor, inclusiv costurile de livrare platite de client catre Ermach daca este cazul, se va face in maxim 14 zile calendaristice de la informarea retragerii. Clientul are obligatia de a suporta cheltuielile de retur. Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produsului rezultata din manipularea acestuia. Costul aferent acestei diminuari va fi adus la cunostinta clientului imediat ce va fi receptionat de catre Ermach in urma exercitarii dreptului de retragere din partea clientului si va fi dedus din suma pe care Ermach o are de rambursat clientului. 


Anumite produse din gama aparatelor profesionale presupun instructaj de punere in folosinta si/sau de utilizare pentru cumparator. Ne rezervam dreptul de a nu livra in baza unei comenzi telefonice sau a unei comenzi online prin intermediul site-ului produse din gama profesionala pentru persoane fizice. 


Produsele achizitionate de clienti persoane juridice pe site-ul ermach.com nu se returneaza. Procedura de retur pentru consumatori (persoane fizice) presupune trimiterea produsului achizitionat, impreuna cu o copie a facturii si cu certificatul de garantie in original daca este cazul, inapoi la sediul Ermach Distribution, in   Ilfov, com Berceni, Str Intr Ciulin nr 4B., printr-o firma de curierat rapid sau aducerea lui personal la sediul mentionat mai sus. Dupa receptia produsului se intocmeste o Fisa de Receptie Service pentru verificarea starii produsului returnat. In cazul returnarii unui produs folosit, incomplet, cu ambalaj deteriorat sau in orice alta stare diferita de cea de produs nou, ambalat conform metodei de ambalare a producatorului, conform Art. 14 alineat (3) din O.U.G. 34/2014 „consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor”. 


In cazul in care produsul va trebui sa fie revandut ca produs folosit, second hand, cumparatorului i se va returna doar pretul de vanzare ca produs folosit. 
Politica de Confidentialitate si Securitatea Datelor Personale

Te rugam sa consulti aici pagina Prelucrarea Datelor Personale continand Nota de informare privind protectia datelor personale. 


Extras din Nota de informare privind protectia datelor personale:
 


Versiune actualizata la 24.05.2018
 


 „La data de 25 mai 2018 intra in vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date care are ca SCOP apararea dreptului la viata intima, familiala si privata in privinta prelucrarii datelor cu caracter personal. 


Prin actualizarea informatiilor din aceasta nota dorim sa reconfirmam angajamentul nostru pentru a procesa datele dumneavoastra personale in mod transparent si cu respectarea tuturor drepturilor de care beneficiati conform legii.” 


Toate informatiile introduse de utilizatorii ermach.com pe site vor fi folosite in exclusivitate pentru scopul pentru care au fost furnizate (de ex. comanda, livrare, plata, comunicare cu clientul in cazul in care acesta a permis acest lucru), cu respectarea Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia clientilor.
 
 Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, Ermach are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Sunteti obligat/a sa furnizati datele, acestea fiind necesare emiterii facturii fiscale si livrarii produselor prin curier sau direct de catre Ermach in cazul in care optati pentru acest lucru. Refuzul dvs. determina imposibilitatea facturarii si a livrarii produsului. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai departamentului contabilitate sau operatiuni.
 
 Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata catre Ermach in atentia conducerii. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.
 
 *orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu;
 
 *orice persoana are, deasemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.
 
Dispozitii finale
Acceptarea Termenilor si Conditiilor de Utilizare a site-ului ermach.com pentru cumpararea de produse online, reprezinta intelegerea partilor si tine loc de contract scris. Utilizatorul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului. 


Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Ermach si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
 
 In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, partile vor apela fie la solutionarea pe calea instantelor de judecata romane, Camerei Arbitrale sau a medierii prin intermediul unui Birou de Mediere autorizat de Consiliul de Mediere din Romania.